Naponta 160 alkalommal kattintanak pornóra a brit parlamentben

Otthon, A magyar, az osztrák, esetleg az amerikai? Szavazd meg a világ legszebb parlamentjét!
Westminster Palota Egyesült Királyság Nagy Britannia
Vágólapra másolva!
A tavaly júniusi választás óta több mint 24 ezer alkalommal próbáltak meg pornóoldalra lépni a birt parlament informatikai rendszeréről, amit a képviselők és az épületben dolgozó személyzet használ. 
Vágólapra másolva!

A tavaly októberig begyűjtött adatokat a parlament adta ki a The Guardiannek.

A téma azért foglalkoztatta a lapot, mert decemberben Damian Green - aki tulajdonképpen a Theresa May helyettesének megfelelő első kabinettitkári pozíciót töltötte be - lemondott, miután pornót találtak hivatali számítógépén. Green sokáig tagadni próbálta, hogy 2008-ban a rendőrök ilyen felvételeket találtak volna nála.

Forrás: Dreamstime

A cikk arra is kitér, hogy

2016-ban 113 ezer alkalommal próbáltak meg pornót letölteni

az épületből, 2015-ben pedig több mint 200 ezerszer. A tavalyi adatok azért hiányosak, mert a parlament évközben informatikai rendszert váltott, így az adataigénylésre csak a márciustól októberig tartó időszakból tudtak válaszolni.

A brit parlament közleménye ugyanakkor kitért arra, hogy a számok nem konkrét látogatást jelentenek. A statisztikában szerepelnek azok is, akik csak megpróbáltak pornót letölteni, de nem sikerült nekik; illetve, akik saját eszközükön keresztül, de a belső wifihálózatot használva próbáltak meg pornóoldalra kattintani.