Bluetooth-hangszórókkal újított az IKEA

ikea eneby bluetooth hangfal
IKEA Eneby
Vágólapra másolva!
Furcsán retrós hatást keltenek az Eneby modellek.
Vágólapra másolva!

Az IKEA mostanra levetkőzte az olcsó bútorokat áruló bolthálózat imázsát, a legkülönfélébb kellékek és csip-csup apróságok forgalmazása mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját elektronikai termékek készítésére. A kezdeményezés eddigi talán legérdekesebb gyümölcsét a vezeték nélküli töltőkkel ellátott bútorai jelentették, de a cég most megkezdte az első vezeték nélküli hangfalainak forgalmazását is.

IKEA Eneby Forrás: IKEA

A termékcsalád az Eneby nevet kapta, és kétféle modell létezik belőle: a kisebbik 20×20 centiméteres, a nagyobbik pedig 30×30 centiméteres. Fekete és fehér borításokkal is elérhetőek, az előlapjukon lévő szövetborítású keret pedig esztétikai megfontolásból vagy tisztítási igény esetén könnyen eltávolítható.

A nagyobbik IKEA Eneby, előlapi borítás nélkül Forrás: IKEA

A két modell nem csak méretben különbözik egymástól: a kisebbikbe egy 1 hüvelykes tweeter és egy 3,2 hüvelykes woofer került, míg a nagyobbikba ugyanez a tweeter mellé két 4 hüvelykes woofert tettek a mérnökök. Három tekerő van az eszközökön, a hangerő mellett a basszus és a magas hangok is szabályozhatóak.

A hangfalakhoz szimultán akár nyolc Bluetooth-os eszköz is párosítható, plusz figyelmességből került rájuk egy 3,5 mm-es hangbemenetet is, így kábelen keresztül is működtethetőek.

Sajnos az Enebyk akkus üzemidejével nem dicsekedett az IKEA, csupán annyi biztos, hogy a kisebbik akár 8 órán keresztül is bírhatja szusszal, már amennyiben megtalálható benne a 20 euróért külön árult extra akku is.

Az áraknál tartva a kisebbik hangfal 50 euróba, míg a nagyobbik 80 euróba kerül, olyan 16 és 25 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!