Maguktól induló videók a YouTube mobilappjában

Android Portable Device Application YouTube android app application coding COLOR data DESIGN electronic device google graphic design ICON LOGO mobile PHONE pixel portable portable device SCREEN tech TECHNOLOGY
The YouTube app is seen on an Android portable device on February 5, 2018. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szerencsére ki lehet majd kapcsolni az újdonságot.
Vágólapra másolva!

Látszólag megkezdődött a mobilos YouTube-alkalmazás egy régebben már pedzegetett újításának széles körű elérhetővé tétele. A felhasználók a következő időszakban arra lehetnek figyelmesek, hogy a program elindításakor bejövő „Kezdőlap" képernyőn automatikusan elindul majd a videók lejátszása.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Tipikusan azok a mozgóképek elevenednek majd meg, amely a legközelebb találhatóak a kijelző felső részéhez, de nincsenek kitakarva. A lejátszás szerencsére egészen addig hang nélkül történik, amíg a mobilozók rá nem koppintanak a videókra, ekkor azok hanggal együtt betöltődnek a normál lejátszófelületen.

Szerencsére az automatikus lejátszás kikapcsolható. Akit zavar a működés, az koppintson a mobilos alkalmazás címsorában lévő kis profilképére, ott válassza a Beállítások menüt, azon belül az Automatikus lejátszást, ott pedig az Automatikus lejátszás a kezdőképernyőn feliratot. Erre felugrik majd egy ablak három lehetőséggel, ahol a lejátszást mindig bekapcsoltra, csak WiFi adatkapcsolat esetén bekapcsoltra, továbbá teljesen kikapcsoltra lehet állítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!