A piszoárját sem képes javítani a ZTE

Különleges vécék toilet WC
A berlini Sony Center piszoárjai
Vágólapra másolva!
Amerikai cégtől kellene cserealkatrészt rendelnie hozzá.
Vágólapra másolva!

Pár napja úgy tűnt, hogy véget ér a kínai ZTE kálváriája, többek közt Donald Trump amerikai elnök hathatós közreműködésével, óriási bírság fizetése és egyéb feltételek teljesülése esetén újból képes lehet amerikai cégektől termékeket vásárolni. A pozitív fejlemények ellenére továbbra is kérdéses a vállalat sorsa, ugyanis az amerikai törvényhozók jókora része mindent megtesz a tönkretétele érdekében, próbálják megakadályozni a kereskedelmi minisztérium által még áprilisban elrendelt exporttilalom eltörlését.

A kép csak illusztráció (a berlini Sony Center piszoárjai) Forrás: ©werner monatsspruch/500pxif

A közösségi médiában terjedni kezdett egy mostanra megerősített hitelességű fotó: a ZTE nem tud kijavítani a sencseni irodájában egy elromlott piszoárt, ugyanis ahhoz a New Jersey-ben székelő American Standard nevű cégtől kellene pótalkatrészt vásárolnia. Ez momentán nem lehetséges, hiszen a vállalatnak egyetlen amerikai cég sem adhat el technológiát. Még piszoárhoz való pótalkatrészt sem.

Nem tudja kijavítani az elromlott piszoárját a ZTE, amíg nem vásárolhat semmit amerikai cégektől Forrás: Weibo

A maga kínos módján roppant vicces ügy szerencsére az átlagos halandók számára is tanulságos: soha ne vásároljunk olyan kiegészítőket az otthonunkba, amelyeknek nem tisztázott és megoldott a hosszú távú pótalkatrész-ellátása, legyen szó bojlerről, gázkazánról, klímáról, vagy éppen motoros redőnyről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!