Annyira nem lenyűgöző a Note 9 vízhűtése

samsung galaxy note 9 s pen
Samsung Galaxy Note 9
Vágólapra másolva!
Az elődjével teljesen azonosan melegedik a készülék.
Vágólapra másolva!

A Galaxy Note 9 bemutatásakor a Samsung büszkén újságolta, hogy a telefon csúcskategóriás lapkakészletéről folyadékhűtés szállítja el a működés közben keletkezett hőt. Ez önmagában nem újdonság, az okostelefon elődjében is ilyen típusú hűtés volt, azonban a gyártó szerint új mobilban háromszor akkora hűtő található.

Samsung Galaxy Note 9 Forrás: Samsung

A Tom's Guide beszámolója alapján nem beszélt mellé a Samsung, ráadásul a kiadvány munkatársai az érdekesség kedvéért egy kültéren elvégzett, összehasonlító stressztesztnek is alávetették a tavalyi és idei Note mobilokat, továbbá az iPhone X-et.

Kitették a telefonokat egy erősen átmelegedett asztalra, majd addig futtatták rajtuk folyamatosan a 3DMark Slingshot tesztet, amíg a túlmelegedési figyelmeztetés kíséretében maguktól le nem álltak.

A mérések alapján a tavalyi és idei Note mobilok 17,5 perc után álltak le, míg az iPhone X csak 14,5 percig bírta a kínzást. Viszont a Samsungok szoftvere 54 °C-ig engedte felkúszni a telefonok hőmérsékletét, míg az iPhone már 51 °C-nál megkongatta a vészharangot, ezt érdemes figyelembe venni.

Mindez nem jelenti azt, hogy a Galaxy Note 9-be szükségtelenül épített volna nagyobb teljesítményű hűtést a Samsung, valószínűleg pont az ellenkezője az igaz: ez kellett ahhoz, hogy sikerüljön a gyártó által korábban meghatározott szinten tartani a hőtermelési és hőelvezetési profilt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!