Gond lehet a Huawei Mate 20 Pro arcfelismerő rendszerével

Vágólapra másolva!
Egyes jelentések szerint a méregdrága készülék 3D-s arcfelismerő rendszerét gyerekjáték feltörni.
Vágólapra másolva!

A Huawei Mate 20 Pro számos remek újdonággal rendelkezik, a tudása pedig igen figyelemreméltó. Az okostelefonban nem csak képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó található, de 3D-s arcfelismerő rendszer is helyet kapott a kijelzőbe belógatott szenzorsávban. Nagyon hasonló ahhoz, amit az Apple is használ.

A gyakorlatban azonban úgy tűnik, hogy a Huawei megoldásával komoly probléma lehet: gyerekjáték volt ugyanis feltörni.

Két német újságíró a zászlóshajó tesztje közben arra is kíváncsi volt, mennyire pontos a 3D-s arcfelismerő rendszer. Legnagyobb meglepetésükre a rendszer képtelen volt a két tesztelő arcvonásait megkülönböztetni.

Forrás: AndroidPit

Bár mindkettőnek van szakálla, rövidebb haja, ugyanakkor egyáltalán nem tűnnek ikreknek. Nem is családtagok, ráadásul az egyikük szemüveges. Ennek ellenére a Mate 20 Pro bármikor feloldott, mindegy, hogy melyik személyhez volt regisztrálva az arcfelismerő. A tesztet többször elvégezték, és mindig ugyanaz volt az eredmény.

Remélhetőleg csak valamilyen kiadás előtti apróbb hibáról van szó, amit a megjelenésre sikerül szoftveresen javítani. Ellenkező esetben a szelfikamerát használó 2D-s megoldások is biztonságosabbak.

A Huawei egyébként reagált a jelentésekre, és azt mondja, hogy alaposan kivizsgálja majd az ügyet. A belső tesztek során soha nem jelentkezett ehhez hasonló probléma, még az ikertestvéreknél sem.