Itt a legújabb NVIDIA GeForce

2018.10.22. 08:07

Felturbózta az egyik meglévő gamer modelljét a vállalat.

Nagyon úgy tűnik, hogy karácsony előtt még befut néhány erős középkategóriás videokártya. Ha minden igaz, akkor a nagyon közeli jövőben az AMD bejelentheti a Radeon RX 590 modellt, ami egy újabb gyártástechnológiával készülő, és emiatt magasabb órajeleken működtethető Radeon RX 580-nak ígérkezik. Egyelőre nem tűnik túlságosan érdekesnek a termék, de persze megfelelő áron jó vétel lehet, hamarosan mindenre fény derül.

NVIDIA GeForce GTX 1060Forrás: NVIDIA

További érdekesség, hogy az NVIDIA nagy csendben máris reagált az RX 590-re: heteken belül elérhetővé válhat a 6GB GDDR5 helyett

6GB GDDR5X memóriát használó GeForce GTX 1060.

Ez nem pletyka, a GTX 1060 hivatalos termékoldalának specifikációs táblázatában már látható a termék.

Egyelőre nem világos, hogy a videomemória milyen frekvencián fog működni, a hivatalos webhely szerint a GDDR5X-es kártyák memóriája is 8 GHz-es. Viszont nem feltételezzük, hogy a kártyagyártó partnerek eltekintenek majd a referencia órajel számottevő megemelésétől, így nem lepődnénk meg, ha a legtöbb a boltok polcaira kerülő modell videomemóriája 10 GHz körüli frekvencián ketyegne.

Mindezek után felmerül a kérdés, hogy az NVIDIA vajon mikor kívánja bemutatni a Pascal helyett már Turing architektúrát használó GeForce 2060 / 2050 modelleket? Valószínűtlennek tűnik, hogy kipréselne magából egy ilyen töltelékterméket, ha nem lenne még aránylag távol az új fejlesztésű kártyák megjelenése.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!