Próbál nem diszkriminálni a Tinder

Intim, Dating Burnout: Avagy mikor álljak le a tinderes párkereséssel?
Vágólapra másolva!
Már nem célja az azonos szépségkategóriájú személyek összepárosítása.
Vágólapra másolva!

Nincsenek kellemes helyzetben a felhasználókat egymásnak ajánlgató társkeresők, hiszen valamilyen paraméterek alapján meg kell oldaniuk, hogy potenciálisan kompatibilis személyeket tegyenek egymás látókörébe. Ezek a megoldások időnként visszatetszést kelthetnek, néhány évvel ezelőtt a Tinder körül is kipattant egy botrány a felhasználók szépségpontszáma miatt.

Forrás: Thinkstock

A megoldás egyszerű volt: a Tinder számon tartotta, hogy a felhasználók mennyi kedvelést gyűjtöttek be, ám szolgáltatás működése miatt a pontszám gyakorlatilag arra reflektált, hogy mások mennyire találják őket vonzónak a kinézetük alapján.

Ezután a Tinder úgy rendezte az ajánlásokat, hogy a társkeresők elsőként és elsősorban a saját „szépségkategóriájukba" tartozó személyeket lássanak.

A Tinder a napokban egy blogbejegyzésben közölte (via The Verge), hogy nyugdíjba küldte ezt a pontszámot, helyette az algoritmusa tágabb kontextusban próbálja értelmezni, hogy a felhasználók mi alapján tartják egymást vonzónak vagy nem vonzónak. A részletekbe nem ment bele a vállalat, azonban hangsúlyozta, hogy jó ideje már nagy hangsúlyt fektet a legkülönfélébb sztereotípiák és beskatulyázások elkerülésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!