Android TV-képesek lesznek a hangprojektorok

Vágólapra másolva!
Már rendelhető az első Android TV-képes hangprojektor, a JBL Link Bar.
Vágólapra másolva!

Az Android TV immáron nem csak a tévéket, de a hangprojektorokat is támogatja. A Google a tervezett támogatást idén már korábban bejelentette, most azonban rendelhetővé vált az első olyan termék, aminél már él ez a támogatás.

Megérkezett ugyanis a JBL Link Bar, ami egy csúcskategóriás hangprojektor, Android TV-támogatással, Chromecast funkcióval és Google Assistant szolgáltatással.

Forrás: JBL

Ez elég sok extrát jelent, és értelemszerűen az árát is megkérik. Az újdonság 400 dollárba kerül, az opcionális mélynyomó felára pedig további 300 dollár. Ezért cserébe legalább jár 3 HDMI bemenet és egy HDMI kimenet, tehát akár konzolt vagy más eszközt is csatlakoztat a tévéhez, sokkal jobb hangzással és hangminőséggel.

A hangok és a videók streamelhetőek többek között a YouTube-ról, a Netflixről, az Amazonról vagy a Spotifyról. A Chromecast funkcióval pedig mobilról tévére küldhetőek a tartalmak.

A Link Bar mikrofonjai messziről is érzékelik a hangot, a vezérlés a Google Assistant segítségével is megoldható. A magánszféra védelme érdekében a mikrofonok letilthatóak.