Jön Androidra a GeForce Now

nvidia geforce now videojáték
NVIDIA GeForce Now
Vágólapra másolva!
Pontosabban az NVIDIA Shieldeken túl is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

A több meglepetést is tartalmazó grafikus driverének kiadása mellett az NVIDIA egy évek óta várt lépésre is rászánta magát: a belátható jövőben általánosan elérhetővé teszi az androidos eszközökre a GeForce Now játékstreamelőjét. A nyílt béta fázisban lévő szolgáltatás jelenleg csak PC és Mac platformokon, továbbá az NVIDIA Shield androidos kütyükön érhető el.

NVIDIA GeForce Now Forrás: NVIDIA

A GeForce Now a szintén bétázó Google Stadia közvetlen ellenfele, számítógépes játékok futtatását teszi lehetővé a felhőben. Jelenleg 400-nál is több játékot támogat, az előfizető PC-jére vagy mobileszközére csak a játékok képe és hangja jut el.

Viszont eltérően működik a Stadiától. A játékosoknak először meg kell venniük a játszani kívánt (és persze a szolgáltatással kompatibilis) játékot a Steamen, az uPlayen, vagy a Battle.neten, utána pedig a GeForce Now appot elindítva egy virtuális asztalon be kell jelentkezniük a megfelelő játékbolt kliensében. Végül onnan ugyanúgy elindíthatják a játékot, mintha a saját gépükön próbálnák futtatni.

Androidos eszközökön az NVIDIA persze Bluetooth gamepad használatát javasolja, hiszen a legtöbb számítógépes játék nem játszható érintőkijelzős vezérléssel.

Egyelőre nem világos, hogy az általános elérhetővé válásakor mennyi lesz a GeForce Now havidíja, de nem valószínű, hogy az NVIDIA megengedhetné magának a 10 dollárnál magasabb árcédulát, különben versenyhátrányba kerülne a Stadiával szemben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!