Bosszantó sajátosságtól szabadultak meg a Nokiák

nokia 3.1 plus
Nokia 3.1 Plus
Vágólapra másolva!
Nem lövik már ki agresszíven a háttérben futó appokat.
Vágólapra másolva!

A nagy gyártók többségétől származó androidos okostelefonok egyik bosszantó tulajdonsága, hogy meglehetősen gyorsan leállítják a háttérbe küldött alkalmazásokat, hogy ezzel memóriát szabadítsanak fel, továbbá növeljék az akkumulátoros üzemidőt. A jelenség rendkívül bosszantó azok számára, akik rendszeresen váltogatnak a megnyitott appok között, hiszen a kilőttekre való visszaváltáskor azoknak ugyanúgy teljesen újból el kell indulniuk, mintha a mobilozó leállította volna azokat.

A kép csak illusztráció (Nokia 3.1 Plus) Forrás: HMD Global

Egészen a közelmúltig a HMD Global által készített Nokiák voltak az egyik legagresszívebbek ezen a téren, azonban a cég megerősítette, hogy az Android 9 Pie rendszertől kezdve megváltozott a helyzet, befejezte a háttérben futó appok leállítását végző Evenwell szoftver előtelepítését. Ennek oka, hogy a kérdéses Android már gyárilag rendelkezik a sok energiát fogyasztó, háttérbeli appok leállítását végző megoldással, így nincs szükség harmadik féltől származó akkukezelő szoftverre.

A Nokia már Android 9 Pie-jal érkező új okostelefonjain egyáltalán nem található meg az agresszív Evenwell, a régi készülékeken viszont technikailag még rajta lehet, de egy frissítésen keresztül kikapcsolta a HMD Global, így ténylegesen nem tesz semmit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!