A jövő év elején jöhet az iPhone SE 2

Apple sales iPhone 8 and 8 Plus in Japan Japan APPLE Tokyo Iphone 8 Omotesando Avenue telecom shop
TOKYO, JAPAN - SEPTEMBER 22 : Customers inspect new iPhone 8 and plus models at a telecom shop in Omotesando Avenue in Tokyo, Japan on September 22, 2017. Apple sales its new iPhone models Apple 8 and 8 plus through famous stockiest at the high-end shopping neighborhoods in Tokyo, and will start to sale in Japan the New Iphone X in the beginning of the month on October 2017. David Mareuil / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy belsőleg felturbózott iPhone 8 lehet a mobil.
Vágólapra másolva!

Lassan borítékolható, hogy az Apple hamarosan tényleg elő fog állni az iPhone SE utódjával. A Nikkei néhány héttel ezelőtti értesüléseit most az Apple-ös ügyekben mindig kiválóan tájékozott Ming-Chi Kuo piaci elemző is megerősítette, a forrásai szerint 2020 első negyedévében kerül majd piacra az iPhone SE 2.

Forrás: Anadolu Agency/David Mareuil

Kuo beszámolója szerint a készülék a jelenleg is kapható iPhone 8 felturbózott változata lesz: külsőre a kérdéses készüléknek tűnik majd, azonban belsőleg modernizálni fogja az Apple, így megkaphatja az Apple A13 lapkakészletet és a 3 GB memóriát; teljesítményre egy iPhone 11 lehet.

A kijelzője maradhat 4,7 hüvelykes, így a megjelenítője ugyan 0,7"-kel nagyobb lesz az iPhone SE-ben használtnál, de mai szemmel még így is kifejezetten kompakt marad.

Az Apple állítólag elsősorban az iPhone 6-tal rendelkezőket próbálhatja meg rábírni a mobil megvásárlására, hiszen a készülékeik már nem kapták meg az iOS 13 rendszert, ezzel együtt pedig például az Apple Arcade játékelőfizetéshez sem férnek hozzá. Emellett mostanra valószínűleg a 2014-es készülékük általános teljesítményével, egyéb szolgáltatásival sem elégedettek.

Az érintettek mellett természetesen az Apple az olyanokat is megszólítaná, akik nem képesek vagy hajlandóak óriási pénzeket kiadni az éppen menő iPhone-kért; az iPhone SE 2 kártyafüggetlen ára várhatóan

350-400 dollár körül alakulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!