Visszatérnek az EA játékai a Steamre

star wars jedi fallen order videojáték ea
Star Wars Jedi: Fallen Order
Vágólapra másolva!
Még az EA Access is elérhető lesz a rivális boltban.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak az elmúlt napok pletykái, az Electronic Arts bejelentette, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel kezdődően visszatérnek a játékai a Steamre. A kiadó a 2011-ben indított Origin digitális játékboltja miatt fejezte be a játékainak Steamen való kiadását, ezzel rákényszerítve a termékei iránt érdeklődő számítógépes játékosokat az Origin használatára.

Star Wars Jedi: Fallen Order Forrás: Electronic Arts

Egyelőre úgy tűnik, hogy aki a mostani együttműködés keretében a Steamen vásárolja majd meg az EA új játékait, annak nem kell telepítenie az Origin kliensprogramot a futtatásukhoz, ráadásul a játékokat a Steamen és az Originen megvásároltak együtt játszhatnak majd a multiplayer játékmódokban.

Nem világos, hogy az EA az elmúlt években kiadott játékainak mekkora hányadát teszi utólag elérhetővé a Steamen, technikai okokból ezt még a kiadó illetékesei sem tudják.

Végül érdekes, hogy jövő tavasztól az Origin Access játékbérlő szolgáltatásra is elő lehet majd fizetni a Steamen. A megfogalmazásból ítélve ugyanúgy fog működni, mint amikor a gamerek az Originben fizetnek elő a szolgátatásra, azaz nem kell majd a játékok letöltéséhez és futtatásához telepíteniük az Origint, minden a Steamen keresztül történik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!