Hasznos ajándék lehet az utazóknak az USB koton

kipiter syncstop
Kipiter SyncStop
Vágólapra másolva!
Képes megvédeni az eszközöket a hackelési kísérletektől.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben mi is beszámoltunk a hírről, hogy Los Angeles főügyésze óva intette a lakosságot és az utazókat a nyilvános USB kütyütöltő portok használatától, mivel azokon keresztül hackelhetőek lehetnek a rájuk kötött eszközök. Helyettük a saját tulajdonú, konnektorba dugható töltők használatát javasolja.

Kipiter SyncStop Forrás: Kipiter

Ennek kapcsán a gHacks írója most felhívta a figyelmet, hogy a nyilvános USB kapuk használatát elkerülni nem tudók legalább részben megvédhetik az eszközeiket a rosszindulatú töltőállomásoktól: csak be kell iktatniuk a The Original USB Condom hardvert a töltőállomás USB portja és a mobileszköz adatkábele közé.

A kütyü fizikailag lehetetlenné teszi az adatkommunikációt a töltőállomás és a mobil között, azonban a töltési funkció működésére nincs kihatással.

Az Egyesült Államokból rendelhető The Original USB Condom 6,99 dollárba (nettó 2100 forintba) kerül, ám ez a modell szó szerint csak egy nyomtatott áramköri lap. Aki esztétikai és praktikus szempontokból gyári műanyag védőburkolatban szeretné megvenni a terméket, annak a SyncStop variánsát kell megrendelnie 12,99 dollárért, nettó 3900 forintért.

Kipiter The Original USB Condom Forrás: Kipiter

A kütyük érdekes meglepetésnek bizonyulhatnak a sokat utazó rokonoknak és barátoknak, bár a most leadott rendelések már szinte biztosan nem jönnek meg időben ahhoz, hogy be lehessen tenni a kütyüket a karácsonyfa alá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!