Elkerülheti idén az 5G az iPhone-t

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
Vágólapra másolva!
Az Intel csak mérnöki példányokat szállít a modeméből.
Vágólapra másolva!

A globális méretűre nőtt, ráadásul eldurvult Qualcomm vs. Apple jogi háború kellős közepén nem nehéz némi hitelt megelőlegezni azoknak a jó ideje érkező pletykáknak, amelyek szerint az Apple az Inteltől kíván 5G-s modemeket szerezni az okostelefonjaiba, és lehetőség szerint többé-kevésbé megszabadulna a Qualcommtól.

Forrás: Picjumbo.com / Pexels

Ugyan az első 5G modemmel rendelkező, androidos mobilok a napokban már bemutatkoztak, azonban egyelőre nem hallottunk arról, hogy az idén ősszel érkező új iPhone-ok támogatnák a következő generációs mobilhálózatokat. A Reuters szerint az Intel most közölte, hogy a saját 5G modeme csak 2020-ban jelenhet meg az okostelefonokban, idén csak mérnöki mintapéldányokat szállít belőle a partnereinek.

Ez újabb erős utalás arra, hogy az idei iPhone-ok legfeljebb a 4G/LTE hálózatokat támogatják majd.

A helyzet elsőre furcsa lehet, hiszen a fogyasztók egy része gyakorlatilag elvárja az Apple-től, hogy mindig az elsők között vezesse be a legújabb innovációkat. Viszont objektíven nem tekinthető nagy problémának, ha csak jövő ősztől válnak 5G-képessé a mobiljai, hiszen várhatóan még akkor is aránylag kevés helyen lesznek elérhetőek az 5G-s mobilhálózatok.

Évekre vagyunk attól, hogy az 5G-s mobilnet olyan hétköznapivá váljon, mint manapság a 4G-s.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!