Meghamisítja a szemkontaktust a FaceTime

FaceTime, videóhívás, iphone, ipad, ios, osx
Vágólapra másolva!
Abszolút bizarr a videocsevegéshez kitalált funkció.
Vágólapra másolva!

Egyre szaporodnak a valamilyen oknál fogva nyugtalanítónak titulálható szoftveres fejlesztések, a nőket vetkőztető app után most épp az Apple állt elő egy bizarr fejlesztéssel. A mobiljaira az ősszel elkészülő iOS 13 rendszer legújabb bétájában újonnan felfedezett FaceTime Attention Correction valós időben, és a jelek szerint élethűen képes retusálni a videocsevegők arcát.

A videocsevegést már folytatottak minden bizonnyal jól tudják, hogy a csevegés során a résztvevők általában a mobiljuk kijelzőjét nézik, nem pedig az előlapi kamerával szemeznek. Emiatt a videochatelés során legfeljebb csak egyoldalúan és tudatosan lehet teljes értékű szemkapcsolatot létesíteni, de ennek a jelenségnek technikai oka van, nincs jelentősége. Viszont az Apple úgy gondolta, hogy csak azért is megoldja a problémát, és úgy retusálja a videocsevegében résztvevők arcát, mintha azok folyamatosan a kamerába néznének.

A szemkontaktus hiányát meghamisított szemkontaktussal próbálja lecserélni az Apple; ez a fajta manipuláció egészen nyugtalanító korlenyomatnak tűnik.

A FaceTime Attention Correction elméletileg csak a Face ID szenzorral rendelkező iEszközökön lesz elérhető, hiszen annak a 3D-s arcfeltérképező szenzorát használja a trükkhöz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!