Loot boxokat kapott a Black Ops 4

2019.02.21. 08:07

A mikrotranzakciók is utólag lettek bepatchelve a játékba.

Jelentős kritikákat váltott ki a részvényesek elvárásainak megfelelni soha nem képes Activision, miután az október közepén megjelent Call of Duty: Black Ops 4 csak két héttel a piacra dobása után kapta meg a korábban már beharangozott mikrotranzakciókat. A botrányt az váltotta ki, hogy addigra a videojátékokkal foglalkozó sajtó java lehozta a saját tesztjét a játékról, a kritikusok szerint az Activision szándékosan tarthatta vissza az extra pénzköltési lehetőséget, hogy ne húzza le velük a termék kritikai értékeléseit.

Call of Duty: Black Ops 4Forrás: Activision

Az incidens keltette vihar gyorsan elült, bár az 1 dolláros célkereszt árulásán sokan jót nevettek. Most újból lecsapott az Activision,

ezúttal loot boxokat tetetett a játékba a fejlesztőkkel.

Ezek már jó ideje megszokott kellékei a szériának, így valójában az volt a furcsa, hogy eddig nem voltak benne a Black Ops 4-ben.

A zsákbamacska dobozok darabja szokás szerint 200 COD pontba (körülbelül 650 forintba) kerül, és az eddigi mikrotranzakciókkal ellentétben nem csak kozmetikai elemeket bocsájt a vevők rendelkezésére. Az EuroGamer szerzője például két loot boxot is kinyitott, mindkettőben megkapta a Daemon 3XB nevű fegyvert, ennek a használata 25 százalékkal növeli a gyilkolásonként kapott tapasztalati pont mennyiségét.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!