Úton az Apple high-tech szemüvege?

microsoft hololens játék game
Vágólapra másolva!
iPhone-kiegészítő lehet a kiterjesztett valóságos kütyü.
Vágólapra másolva!

Újabb exkluzív információval rukkolt elő a megbízhatósága miatt nagyra tartott, az Apple-lel kapcsolatos témákra szakosodott Ming-Chi Kuo. A kínai Economic Daily News cikke (via MacRumors) alapján az elemző arra számít, hogy talán még az idei év vége felé megkezdődhet az Apple saját kiterjesztett valóságos szemüvegének a tömeggyártása, azaz a belátható jövőben piacra kerülhet a termék.

A kép csak illusztráció (Microsoft Hololens) Forrás: Microsoft

Alapvető koncepcióját tekintve a szemüveg hasonló lesz a Google Glass és a Microsoft Hololens termékekhez, azaz a viselőik a normál látásuk teljes blokkolása nélkül, a szemeik elé vetítve láthatják majd az információkat és a grafikákat.

A kép csak illusztráció (Microsoft Hololens) Forrás: Microsoft

Viszont önmagában nem lesz működőképes, helyette a hozzápárosított iPhone végezheti az összes számítási jellegű munkát.

Az Apple szemüvege igazából csak egy fejen hordható kijelző lehet, persze saját akkumulátorral.

Ugyan az Apple már 2017 óta nyilvánosan is nagy támogatója a kiterjesztett valóságnak, azonban nem világos, hogy egyáltalán mit kíván kezdeni a szemüvegével, kinek és mivel kívánja eladni. A fogyasztói piacon nagyon kemény diónak bizonyulhat a termék bevezetése, hacsak nincs valamiféle igazán zseniális ötlete a cégnek, hogy mivel tudná praktikussá tenni az átlagemberek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!