Az ősztől purgálhatjuk ki a Facebookot

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Csúszik az adattörlési funkció elérhetővé tétele.
Vágólapra másolva!

Mostanra közismert, hogy a Facebook minden elképzelhető adatot begyűjt a felhasználóiról, amelynek jelentősége lehet abban, hogy relevánsabb hirdetéseket tudjon megjeleníteni számukra, vagy minél hosszabb időre a közösségi hálózat elé tudja szegezni őket.

Forrás: Tobias Dziuba / Pexels

A Cambridge Analyticával kapcsolatos botrány után Mark Zuckerberg tűzoltásként számos adatvédelemmel kapcsolatos újítást is belengetett, az egyik legfontosabb ígérete pedig az volt, hogy a felhasználók képesek lesznek törölni a közösségi hálózat által korábban róluk begyűjtött információk jókora részét.

A tartalmaikat, a kedveléseiket, vagy éppen az ismerőseiket nem veszítik el a törléskor a felhasználók, de közel olyan állapotba kerül a fiókjuk, mintha újat regisztráltak volna.

A funkciónak most tavasszal kellett volna elérhetővé válnia, azonban a Facebook egyik vezetője az Engadgetnek a napokban megerősítette, hogy őszre csúszott az adattörlés bekapcsolása. A csúszás oka, hogy egyes rendszerek működését újra kell tervezni miatta, így az eredetileg vártnál jóval több időt vesz igénybe a munka.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!