Megbuktak a Windows modern appjai

2019.05.10. 16:07

A Microsoft integrálja a klasszikus appok fejlesztésére használt platformba az UWP-t.

Egyes olvasóink valószínűleg emlékeznek rá, hogy a Microsoft ügyeire specializálódott Paul Thurrott pár napja megjelent véleménycikke szerint a Microsoft hamarosan kezdeni fog majd valamit a Windows 10 gyári programboltjával. Az újságíró arra tippelt, hogy a vállalat lemondhat modern alkalmazásokról, helyette inkább a klasszikus alkalmazásokat próbálhatja erőltetni, így a Microsoft Áruház kínálata is kicserélődhet.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A Microsoft most szinte lábjegyzetszerűen bejelentette a BUILD 2019 konferencián, hogy jövőben elkezdeni összevonni a modern alkalmazások készítéséhez kitalált UWP platformot a klasszikus appok készítésére elérhető Win32 platformmal.

A kezdeményezés célja az eddig élesen megkülönböztetett fejlesztői környezetek teljes összegyúrása.

Ennek megfelelően a jövőben nem lesznek „modern alkalmazások" és „Win32-es programok", hanem csak „windowos appokat" tudnak majd készíteni a fejlesztők.

Magyarán Thurrott igen közel járt a valósághoz a cikkében: a modern appok megbuktak, azonban a Microsoft nem fogja kidobni a hozzájuk fejlesztett háttértechnológiát, hanem inkább beintegrálja azt a Win32-be.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!