Majdnem megvédték a RAGE 2-t a kalózoktól

bethesda avalanche rage 2 videojáték
RAGE 2
Vágólapra másolva!
Ezúttal önhibáján kívül vált teljesen irrelevánssá a Denuvo.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékokat kalózkodókat most már évek óta sikeresen bosszantja az osztrák Denuvo. A szoftver önmagában nem egy másolásvédelem, hanem a játékok másolásvédelmét védi a crackerektől, gyakorlatilag a másolásvédelmek másolásvédelme. Amennyiben a fejlesztők jól implementálják, akkor a Denuvo képes lehet akár heteken vagy hónapokon át is védeni a játékokat, bár újabban elég jól megtalálták a gyenge pontjait a crackerek, általában egy héten belül sikerül elkészíteniük a crackelt indítófájlokat.

RAGE 2 Forrás: Bethesda

Első blikkre elég csúnya csorba esett a héten a Denuvo hírnevén, a RAGE 2-t a megjelenése után pár órával már képesek voltak elindítani a kalózok. Viszont ezúttal az önhibáján kívül esett el a védelem, valójában fel sem kellett törniük a crackereknek: csak a játék steames változata tartalmazta, a Bethesda Launcher bolton át terjesztett verziójába nem került bele. Sejthetően az utóbbit törték fel pillanatok alatt.

A DRM kihagyásának biztosan van valamiféle technikai magyarázata, vagy legalábbis nem tartjuk hihetőnek, hogy a fejlesztők egyszerűen csak elfelejtették volna betenni a játék nem steames változatába a Denuvót.

A kalóz változatok megjelenésének apropójából mostanra a RAGE 2 steames változatából is kikerült a Denuvo, ami jó hír a fizetős vásárlóknak, bár jelen esetben semmiféle bizonyíték sincs arra, hogy csökkentette volna a játék sebességét.

Viszont rossz hír, hogy a PC Gamer szerint a Denuvótól mentesített, steames verzió a korábbihoz képest akár 10 százalékkal is rosszabbul futhat.

Nem világos, hogy ennek mi az oka, de valószínűleg nincs köze a Denuvo eltávolításához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!