Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai

Snapchat
HONG KONG, HONG KONG - OCTOBER 6: A man holds an Apple iPad Mini as he uses SnapChat app on October 6, 2017 in Hong Kong, Hong Kong. (Photo by studioEAST/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Vágólapra másolva!

Rendkívül kínos beszámolóval állt elő a Vice, a forrásai szerint az elsősorban meztelen fotók küldözgetésére használt Snapchat egyes alkalmazottai éveken keresztül kémkedtek a felhasználók után; minden további nélkül képesek voltak hozzáférni az összes felhasználói információhoz, beleértve a mentett fotókat is.

Forrás: Getty Images/Studioeast

Ehhez egy SnapLion nevű eszközt használtak, amelyet arra fejlesztett ki a cég, hogy képes legyen előszedni a felhasználói információkat, mikor a hatóságok bírói végzés birtokában kikérik azokat. A felhasználók utáni kémkedést természetesen mindig is tiltotta a cég szabályzata, azonban a SnapLion évekig nem rendelkezett olyan naplózási funkciókkal, amelyekkel ténylegesen követni lehetett volna, hogy az alkalmazottak egész pontosan milyen műveleteket hajtottak benne végre.

A Snapchat annyit reagált a leleplezésre, hogy a felhasználók adatbiztonsága kiemelt jelentőséggel bír számára, így akit indokolatlan adatelérésen kap, azt azonnal elbocsájtja.

A Vice-hoz került dokumentumok alapján a jogosulatlan adatelérés elleni lépések tétele hosszú időn keresztül téma volt a cégnél, de így is túlságosan sok időt vett igénybe, mire sikerült beépíteni a SnapLionba a szükséges naplózási funkciókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!