Helyette a Facebook appban lesznek elérhetőek.

Folytatja a szolgáltatásainak impulzív formálgatását a Facebook, a vállalat el fogja távolítani a Messenger mobilalkalmazásából az instant játékokat. A változtatást nem az egyik pillanatról a másikra kívánja végrehajtani, elsőként valamikor a nyár végén Apple iOS-es appjaiban kezdi meg a folyamatot, az androidos appjaiban pedig csak később áll neki a variálgatásnak.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Martin Dimitrov

A vállalat tájékoztatása szerint emögött az a ráció, hogy minden játékokkal kapcsolatos tevékenységet be kíván tenni a Facebook mobilapp Gaming részébe, hiszen ez lesz a jövőben Zuckerberg cégének a dedikált játékközpontja.

A könnyebb átmenet érdekében a Messengerből egy ideig még elindíthatóak lesznek a játékok, azonban ilyenkor a mobilok automatikusan átváltanak majd a Facebook appra, a háttérbe küldik a Messengert.

Emellett a fejlesztőket érintő változtatás, hogy egészen addig nem tudnak majd semmilyen új játékot elérhetővé tenni a Facebookon, amíg nem esnek át a vállalkozásellenőrzési procedúráján, és meg nem adják az Apple Developer ID azonosítójukat. Ezeket a lépéseket eddig a játékaik megjelenése után is el tudták végezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!