Ingyen Windows 7 patcheket kaphatnak a nagyvállalati ügyfelek

Windows 7.0
ALTAMONTE SPRINGS, FL - OCTOBER 22: People shop for the new Microsoft Windows 7.0 Operating System at Best Buy October 22, 2009 in Altamonte Springs, Florida. Best Buy began selling the new software at 12:01am. Matt Stroshane/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy éven át járhatnak térítésmentesen a javítások.
Vágólapra másolva!

Jövő január 14-én véget ér a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása, a kérdéses hibajavító kedd után a rendszert futtató számítógépek oroszlánrészére elvileg soha nem érkeznek majd újabb biztonsági javítások. A nagyvállalatok esetében persze nem egyszerű a számítógéppark modernizálása és a Windows 10-re való átállás, így a Microsoft valójában 2023 januárjáig elkészíti a Windows 7-hez a megszokott patcheket.

Forrás: AFP/Matt Stroshane

Viszont ezek a javítások kizárólag az olyan vállalati ügyfelek számára lesznek elérhetőek, akik képesek és hajlandóak rendkívül komoly pénzeket kifizetni a régi számítógépeik patchelgetéséért.

Éppen ezért is érdekes lehet egy részük számára, hogy a Microsoft nagy csendben még június elsején indított egy promóciót, amely szerint a Windows 7-et az Enterprise Agreement (EA) vagy Enterprise Subscription Agreement (EAS) keretében licencelő cégek 2020 januárjától kezdve egy éven át ingyen jogosultak lesznek a biztonsági frissítések telepítésére, amennyiben 2019. december 31-én még érvényes a szerződésük.

A promóció vonatkozik a kormányzati ügyfelekre is, viszont az oktatási intézmények nem kapnak ingyen frissítéseket, hiába felelnek meg az alapvető feltételeknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!