Videón kínozták meg a Galaxy Foldot

2019.09.23. 08:07

Két óriási probléma is van a kétezer eurós mobillal.

Két héttel ezelőtt elsőként Dél-Koreában végre piacra került a kettéhajtható Samsung Galaxy Fold, a következő napokban pedig számos európai országban és Észak-Amerikában is megjelenik a készülék. Eredetileg áprilisban kellett volna elérhetővé válnia, azonban a tesztelőkhöz eljutott modellek belső kijelzőinek gyors elhalálozása miatt a Samsung végül lefújta a rajtot, a telefon fogyasztói piacra kerülő változata már egy javítottnak titulált konstrukció.

Forrás: JerryRigEverything / YouTube

A kütyük strapatesztjéről híressé vált JerryRigEverything YouTube-csatorna házigazdájának sikerült rátennie a kezét a készülékre, így a lenti bő tízperces videón mindenki megnézheti a saját szemével, hogy miként bírja a legkülönfélébb fizikai megpróbáltatásokat.

Mint kiderült, a készülékkel két alapvető probléma van: egyrészt a belső megjelenítője közepén átfutó zsanérszerkezet némi meglepetésre kimondottan strapabíró, de nagyon könnyen telemegy kiszedhetetlen piszokkal, másrészt pedig a mobil nagy megjelenítője semmiféle szóra érdemes fizikai védelemmel sem rendelkezik.

A belső érintőkijelző egy „körmös" koppintás vagy húzás során is megsérülhet.

A tesztelés során ráadásul sikerült véletlenül belebökni egy késhegyet a panelbe, mire egy széles csíknyi pixel azonnal felmondta benne a szolgálatot. A baleset után a komplett kijelző működése megbízhatatlanná vált: néha be sem kapcsolt a készülék szétnyitásakor, máskor pedig nem működött az érintések érzékelése.

A Samsung nyilvánvalóan tud a problémákról, csak épp jelenleg nem tud mit kezdeni velük, ami elég kínos egy 2000 eurós, azaz olyan 667 ezer forintos készülék esetében.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!