Nincs többé kínai Samsung Galaxy

Samsung, galaxy, Note10, teszt
A Samsung Galaxy Note 10 egy igazi elit telefon.
Vágólapra másolva!
Leállította az okostelefonjai gyártását az országban a cég.
Vágólapra másolva!

A Reuters beszámolója szerint szeptemberben a Samsung egy hosszú korszakot lezárva befejezte az okostelefonjainak kínai gyártását. A jó ideje pletykált lépés hivatalos magyarázata, hogy az elmúlt években a Huawei és a Xiaomi szinte teljesen kiszorították a Galaxy okostelefonokat a helyi piacról, és ugyan a Samsung nem adja fel még a harcot a kínai vásárlók kegyeiért, de már nincs értelme az országban gyártatnia.

Samsung Galaxy Note 10 Forrás: Origo

Persze most sokakban felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet a világ többi részével, a más piacokra készülő mobilokat nem Kínában gyártja a cég? A válasz sejthetően a nem: az elmúlt évtizedben számottevő előrelépések történtek Kínában a munkavállalók jogai és bérezése terén, amelynek következtében a gyártók drágállni kezdték a helyi munkaerőt, és kutatni kezdtek az olcsóbb lehetőségek után.

A Samsung már 2015-ben átvitte Vietnámba a mobilgyártásának a felét, tavaly pedig megnyitotta Indiában a világ legnagyobb telefongyártó üzemét.

Természetesen nem a Samsung az egyetlen, amely szerint a kínai gyártás már drága, többek közt a Google és az Apple is csendben, de folyamatosan manővereznek kifelé az országból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!