2022-ben már saját 5G-s modemet használna az Apple

Vágólapra másolva!
Gőzerővel folynak a fejlesztések, már a 2022-es iPhone-okba saját 5G-s modemet tenne az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple idén vásárolta fel az Intel modemes üzletágát annak reményében, hogy újabb hardverelemet fejleszthessen házon belül, külsős partnertől függetlenül. Az első 5G-s Apple modem érkezése előtt azonban rengeteg kutatás-fejlesztésre van még szükség. Egy belsős forrás szerint az Apple rákapcsolt a fejlesztésekre, és bár gőzerővel folynak a munkálatok, az első 5G-s Apple modem csak 2022-ben érkezhet meg az iPhone készülékekbe.

Forrás: DigitalTrends

Addig is átmeneti megoldást jelentenek majd a jövő évi szériától kezdve a Qualcomm 5G-s modemei. A két fél nehéz időszakon van túl, komoly pereket folytattak egymással, így érthető, hogy az Apple minél előbb függetlenedne az 5G-s modemek terén is.

A belsős forrás szerint ugyanakkor a 2022-es dátum egy optimista becslés, nem biztos, hogy a tesztelésekre és optimalizálásokra marad addig idő.

Az Apple elsősorban a rendszerchipbe integrálná az 5G-s modemet a fogyasztás csökkentése érdekében, bár erre csak egy évvel később, leghamarabb 2023-ban kerülhet sor. Pedig a cég a Qualcomm mérnöki munkákért felelős alelnökét is elcsábította korábban.