Lassulnak a PlayStation letöltései

sony playstation 4 konzol andrew house
Andrew House, President and Group CEO of Sony Interactive Entertainment, speaks at the Sony unveiling of the new Playstation 4 and Playstation 4 Pro at the Playstation Theater, September 7, 2016 in New York. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Vágólapra másolva!
A YouTube pedig már világszerte csökkenti a képminőséget.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az európai internethálózatok tehermentesítése, most a Sony is csatlakozott azon szolgáltatók köréhez, amelyek intézkedéseket hoztak a zökkenőmentesebb távoktatás és otthoni munkavégzés segítése érdekében.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Bryan R. Smith

A cég tájékoztatása szerint a következő időszakban redukálni fogja a PlayStation Network sebességét a kontinensen, így lassabban töltődhetnek majd le a PlayStationre a digitális játékok. Nem világos, hogy mennyiben határozta meg a letöltési sebesség maximumát, azonban nem lepődnénk meg, ha rengeteg gamernek fel sem tűnne a jelenség, különösen gyengébb internetkapcsolat esetén.

A multiplayer játékok működésében semmilyen változást sem tapasztalnak majd a gamerek.

Kapcsolódó hír, hogy Európa után a YouTube az egész világra kiterjesztette a képminőség-csökkentést, mostantól egy hónapig alapértelmezetten mindenhol 480p minőségben fogja lejátszani a videókat.

A nézők kézzel visszaválthatnak magasabb minőségre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!