Kiszivárgott a Counter-Strike forráskódja

counter-strike global offensive videojáték
Counter-Strike: Global Offensive
Vágólapra másolva!
Örülhetnek a cheaterek, bár úgy kétéves a kódbázis.
Vágólapra másolva!

A videojátékok forráskódjainak lopása rendkívül ritka jelenség, a Valve pedig most már feketeövesnek mondható az áldozattá válásban. A kétezres évek elején egy hacker kilopta a cég szervereiről a készülőfélben lévő Half-Life 2 forráskódját, most pedig a Counter-Strike: Global Offensive és a Team Fortress 2 teljes kódbázisa vált elérhetővé az interneten.

Counter-Strike: Global Offensive Forrás: Valve

A Valve beszámolója szerint a kódok nem a legfrissebb változatok, 2017-2018 környékéről származnak, és garantáltan egy másik játékfejlesztőtől szivárogtak ki valamilyen úton-módon. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a Valve átadta mintaként a Source motorját használóknak a játékok teljes forráskódját.

Nem világos, hogy a mostani szivárgás mennyire romboló a Valve számára, a kódok elsősorban a csalóprogramok készítőinek jöhetnek jól: olyan sérülékenységekre és hibákra bukkanhatnak a segítségével, amelyek egyébként

örökre rejtve maradtak volna.

A Counter-Strike: Global Offensive továbbra is a Steam egyik legtöbb aktív játékossal rendelkező multiplayer címe (hírünk írásakor a legnépszerűbbnek bizonyult, épp 703 ezren játszották, a napi csúcs pedig 1,22 millió egyidejű játékos volt), a Team Fortress 2 pedig a Valve általi elhanyagolása ellenére még szintén képes rendszeresen bekerülni a TOP10-be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!