Sok jövőre kiadni kívánt játék csúszhat

xbox gamepad billentyűzet gaming gamer videojáték
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Phil Spencer szerint hónapok óta állnak egyes munkák.
Vágólapra másolva!

A videojáték-ipar rövid távon a koronavírus-járvány egyik nyertesének mondható, hiszen a kényszerűségből többé-kevésbé otthon ragadt játékosoknak a szokásosnál több idejük van játszani. Viszont ez nem jelenti azt, hogy minden a legnagyobb rendben volna, az Xbox-üzletág vezetője szerint a járvány komoly csúszást okozhat a jövőre kiadni kívánt játékoknál, mivel nem lehet elvégezni egyes munkafolyamatokat.

A kép csak illusztráció Forrás: VanDulti / Pixabay

Phil Spencer a Business Insidernek adott interjújában elmondta, hogy például a motion capture már hónapok óta áll, ennek során a karakteranimációk élethűbbé tétele érdekében színészek mozgásait, arcmimikáját rögzítik nagy részletességgel.

Az idén megjelentetni kívánt játékok esetében jó eséllyel már a koronavírus-járvány kitörése előtt befejeződött a motion capture, azonban a jövőre kiadni tervezett címek esetében

jó eséllyel mostanság kellene folyniuk a rögzítéseknek.

Másik példaként a szimfonikus játékzenét hozta fel, jelenleg közel lehetetlen feladat a számok felvétele.

Éppen ezért is valószínű, hogy inkább csak jövőre lesz érezhető a koronavírus-járvány hatása a videojátékok piacán, várhatóan számos termék kiadását kell majd az eredeti tervekhez képest eltolni a jelenleg kivitelezhetetlen, időigényes munkák elvégzése miatt.

Ez különösen kellemetlen, hiszen az év végén jelennek meg a következő generációs konzolok, a hardvereket megvásárlók pedig érthetően szeretnének legalább már jövőre olyan játékokat látni, amelyek kihasználják a PlayStation 5 és az Xbox Series X képességeit.

Cserébe a konzolokat is egyszerűbb eladni, ha vannak rájuk különösen lehengerlő grafikájú játékok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!