Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Fontos frissítés a Firefox 76

mozilla firefox 76
Szól a Firefox, ha egy kiszivárgott jelszó más webhelyen is használatban van
Vágólapra másolva!
Elsősorban jelszóbiztonsággal kapcsolatosak a fejlesztései.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált a Mozilla négyhetente frissülő böngészőjének legújabb főverziója. A Firefox 76 számos kisebb-nagyobb újítást hozott, ám ebben a kiadásban a jelszavakkal kapcsolatos biztonsági intézkedések bevezetésére került a hangsúly. Ennek keretében a Lockwise jelszókezelője automatikusan értesítést jelenít meg a feltört webhelyek meglátogatásakor, és kijelzi az összes többi olyan webhelyet is, amelyeken ugyanazt a jelszót állította be a felhasználó.

Szól a Firefox, ha egy kiszivárgott jelszó más webhelyen is használatban van Forrás: Mozilla

A két rendkívül fontos újítás mellett az új Firefox lehetőséget ad a véletlenszerű jelszavak generálására, továbbá Windows és macOS platformokon a böngészőbe mentett jelszavak megtekintéséhez és másolásához már hitelesítés szükséges. Ennek során az operációs rendszerben használt felhasználói fiók nevét és jelszavát kell megadni, ami kényelmetlen, de a kevésbé hozzáértők egy részét megakadályozhatja abban, hogy meg tudják tekinteni a számítógép tulajdonosának mentett jelszavait.

A Firefox 76 további újdonságai:

  • a kép a képben módban lejátszott videók képe mindig látható marad;
  • az Audio Worklets támogatásának köszönhetően komplex hangfeldolgozásra nyílik lehetőség, ami jól jöhet például a játékos és VR-os webhelyek készítőinek, plusz így kiegészítő telepítése nélkül is használható már a Zoom;
  • a weblapok leképezéséért felelős WebRender modul az újabb Intel videovezérlővel rendelkező számítógépeken is aktív, hacsak a kijelző felbontása nem haladja meg az 1920×1200 pixelt;
  • az előző főverzióban megújult címmező vetett árnyéka némileg keskenyebbé vált;
  • a könyvjelző eszköztár magasabb lett.

A Mozilla Firefox 76 telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. Windows és macOS rendszereken a már telepített Firefoxok maguktól frissülnek a legújabb verzióra, a linuxosok pedig a csomagfrissítőn keresztül válthatnak át rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről