Újabb jelek utalnak az olcsóbb Xboxra

microsoft xbox series x játékkonzol
Fekvő tájolásban is használható lesz az Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Emulálhatóvá vált az Xbox Series X fejlesztői készletén.
Vágólapra másolva!

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy idén ősszel a korai híreknek megfelelően a Microsoft egy helyett két darab új generációs játékkonzolt fog piacra dobni, kap egy gyengébb és olcsóbb testvért az Xbox Series X. A The Verge most fejlesztői forrásból úgy értesült, hogy a már bejelentett termék fejlesztői készletén emulálható vált az olcsóbbik, Lockhart kódnéven ismert társa.

Fekvő tájolásban is használható lesz az Xbox Series X Forrás: Microsoft

A források szerint a Lockhart minden téren jóval gyengébb lesz az Xbox Series X-nél: a processzora alacsonyabb órajelen működik, a grafikus vezérlője 12 teraflops helyett csak 4 teraflops számítási teljesítményre képes, a játékok által használható memóriája pedig 13,5 GB helyett 7,5 GB.

A grafikus vezérlőjének teljesítményét tekintve gyengébb lesz az Xbox Series X és PlayStation 4 Pro konzoloknál, ilyen sorrendben azok 6 és 4,2 teraflopsot tudnak felmutatni.

Ennek megfelelően a Lockhartot elvileg Full HD felbontású játékfuttatásra képes konzolként kívánja majd reklámozni a Microsoft, míg a 4K felbontásra vágyóknak a drágább és erősebb Xbox Series X-et ajánlhatja.

További érdekesség, hogy a források szerint a Lockhart fizikai mérete sokakat meglephet, játékkonzolhoz képest egészen mütyür lehet.

Ha minden jól megy, akkor a Microsoft néhány héten belül bejelentheti az olcsóbbik új Xboxot. Az árazásnál tartva továbbra sem világos, hogy az Xbox Series X milyen áron kerülhet majd piacra, várhatóan jóval drágább lesz az Xbox One X-nél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!