Töltő és fülhallgató nélkül is emelkedik az iPhone 12 mobilok ára

Vágólapra másolva!
Állítólag még úgy is 50 dolláros áremelkedés várható, hogy nem jár a mobilokhoz töltő és fülhallgató.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben egyre csak erősödött a pletyka, amely szerint az Apple az iPhone 12 mobilok dobozából már kihagyná az EarPods fülhallgatót azért, hogy csökkentse a költségeket, és az embereket az AirPods vásárlása felé terelje. A töltőt is kihagynák a dobozból költségcsökkentési okokból, illetve állítólag azért, hogy óvják a környezetet. Össze is vesztek az emberek, hiszen sokak szerint a töltő és a táp minősége létfontosságú biztonsági kérdés, egy 1000+ eurós termék mellől nem illik lespórolni, illetve a prémium mobilok egyedi gyorstöltési rendszerei miatt eleve csak a gyártói adapterrel megy a gyorstöltés.

Forrás: appleinsider

Jeff Pu elemző forrásai szerint azonban hiába nem lesz EarPods és töltő az iPhone 12 mobilok dobozában, az Apple ennek ellenére 50 dollárral megemeli az iPhone 11 szériánál látott vételárakat. Az elemző szerint mindez az 5G-támogatásnak és az OLED-kijelzőnek köszönhető. Szerinte azonban mindezek ellenére nem lesz visszaesés az új iPhone-ok iránti kereslet, és a fogyasztók végül elfogadják, hogy ennyi pénzért nem jár töltő vagy fejhallgató.

Ha mindez pedig nem lenne elég rossz hír, akkor kiderült, hogy legalább három országban hitelesítették már az iPhone 12 mobilokba kerülő akkumulátorokat, amelyek kapacitása érezhetően kisebb lesz, mint az iPhone 11 modelleké. Az 5,4 hüvelykes iPhone 12-be 2227 mAh-s, a 6,1 hüvelykes iPhone 12 Max és iPhone 12 Pro modellekbe 2775 mAh-s, a 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Maxbe pedig 3687 mAh-s energiaforrás kerülhet – ezek még az iOS remek optimalizáltsága mellett is nagyon kicsik. Az Apple beszállítói pedig a jelentések szerint 50 százalékkal kisebb akkuvédelmi modult gyártanak, vagyis üzemidő szempontjából nem sok jóra lehet számítani.