Jöhet a Face ID a Macekbe

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A macOS 14 bétája árulkodott az újdonságról.
Vágólapra másolva!

A 9to5Mac beszámolója szerint hamarosan az Apple számítógépeibe is megérkezhet a térbeli arcfeltérképezést használó Face ID szenzor. Jelen pillanatban a Maceket jelszóval vagy Apple Watch okosórával lehet feloldani, plusz egyes modelleken elérhető az ujjlenyomat-olvasás is.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrew Neel / Pexels

A Face ID bevezetése nemcsak kényelmi szempontból lehet érdekes, a szenzort például videocsevegő alkalmazások is igénybe vehetik a háttérkicserélési effekt megvalósításához, plusz egyéb kreatív felhasználási módjai is lehetnek. További érdekesség, hogy a macOS 14-gyel érkező Safari támogatni fogja a webhelyekre való biometrikus bejelentkezést, a számítógépek puszta feloldása mellett ezt is komfortosabbá teheti a Face ID.

A 2017-es évjáratú Apple iPhone X-ben debütált Face ID eddig feltehetően többféle okból nem került be a Mac számítógépekbe: az első időkben nem tudott elég szenzort gyártani az Apple, ráadásul a működéséhez

specializált lapkára is szükség van.

Idén ősszel a macOS 14-gyel együtt megjelennek majd az első Intel helyett Apple A-Series processzorokat (pontosabban rendszerlapkákat) használó Macek, jó eséllyel ezek kaphatják meg a Face ID szenzort.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!