Vágólapra másolva!
Technológiaváltás miatt rövid ideig szünetel majd a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Technológiaváltás miatt az Antenna Hungária szolgáltatásában szeptember 6-án, vasárnap 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban, közölte az Antenna Hungária csütörtökön az MTI-vel.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A közleményben a cég kiemelte, hogy szeptember 6-án az utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második szakaszban pedig a jobb képminőséget adó HEVC kódolást vezeti be a MindigTV Extra előfizetői számára.

Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben, Kékesden és Mosonmagyaróváron földfelszíni televíziós szolgáltatást indít.

Az Antenna Hungária szerint a HEVC-re való átállást követően, azaz vasárnap reggel 6 óra után a vevőkészülékeket újra kell hangolni. A zavartalan szolgáltatás érdekében az Antenna Hungária arra kéri a MinDig TV Extra előfizetőket,

hogy feltétlenül üzemeljék be a már korábban megkapott (DVB-T2/HEVC szabványú) dekódert.

Az Antenna Hungária az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatja a változásokról a MinDig TV weboldalán, a MinDig TV Extra weboldalon, a Call center 1211-es számon, és a DVB-T Infocsatorna 99-es programhely fórumokon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!