Nem ajánlott munkavégzésre a hotelek wifije

router modem wifi wi-fi internet
Wifi router (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Az FBI szerint érdemes kerülni ezeket a távmunka során.
Vágólapra másolva!

Alaposan megszenvedte a vendéglátóipar az idei évet, azonban az FBI tájékoztatása szerint a közelmúltban egyes hotelek érdekes lehetőséget találtak a kiesett bevételeik részleges pótlására: otthonról dolgozóknak adják ki nappalra a szobáikat, gyakorlatilag irodahelyiség gyanánt. Ez elsőre furcsának tűnhet, azonban sok esetben az otthoni környezetben nem lehetséges nyugodtan és koncentráltan dolgozni, így egyesek számára bőven lehet ráció a lehetőségben.

A kép csak illusztráció Forrás: Rawpixel / Pexels

A problémát pusztán az jelenti, hogy az FBI szerint a hotelek által biztosított wifi-hálózatok kialakításakor a vendégek legnagyobb kényelmét tartják elsődleges fontosságúnak az üzemeltetők, nem pedig a biztonságukat. Emiatt kifejezetten veszélyes lehet ezeken keresztül internetezni, elérni a vállalatok belső rendszereit; az adatlopás és a kártevőkkel való megfertőződés veszélye is fennáll.

A hotelek által biztosított, vagy egyéb nem megbízható wifikre való csatlakozás esetén a legjobb védekezési módszer a teljes adatforgalmat titkosító VPN-szolgáltatások igénybe vétele, de éppen a mobilnet használata még ennél is okosabb ötletnek bizonyulhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!