100 wattos gyorstöltést hozhatnak az új androidos csúcsmobilok

Vágólapra másolva!
Az első negyedévben legalább öt ilyen Snapdragon 875-ös mobilra lehet számítani.
Vágólapra másolva!

December 1-jén hivatalosan is bemutatja a Qualcomm a Snapdragon 875-ös lapkáját, ami a 2021-es androidos csúcsmobilokba kerül majd. Ez a lapka lehetővé teszi majd a 100 wattos gyorstöltést, a Quick Charge 5 szabványon keresztül.

Forrás: xiaomi planet

Digital Chat Station úgy tudja, hogy 2021 első három hónapja során legalább 5 olyan új androidos csúcsmobil érkezik, amibe ez a chip és 100 wattos gyorstöltés kerül. Ezek között ott lehetnek a Samsung Galaxy S21, a OnePlus 9 Pro és a Xiaomi Mi 11 Pro készülékek. A jól értesült források szerint LG mobil ilyet nem tud majd, Snapdragon 875-ös mobilt ugyanis 2021 első felében nem ad ki az LG.

További konkrétumok egyelőre nincsenek, nehéz megmondani, hogy melyik gyártó használ majd egyedi szabványt, pontosan milyen értékeket céloznak meg. Az is jó kérdés, hogy a Samsung Exynos 2100-as lapkája erősebb lehet-e a Snapdragon 875-nél. Európában ismét Exynos chippel forgalmazzák majd a Samsung prémium mobiljait, egyelőre nem lehet tudni, hogy lesznek-e olyan gondok, mint az idei modelleknél.