Bekebeleznék a Codemasters játékfejlesztőt

bestgame2019
Dirt Rally 2.0 (PC, PS4, Xbox) - Az autózás, de főleg a ralizás szerelmeseinek kihagyhatatlan anyag a Codemasters legújabb szimulátora.
Vágólapra másolva!
A Rockstar tulajdonosához kerülhet a versenyjátékokra specializálódott cég.
Vágólapra másolva!

Váratlan bejelentéssel szolgált a DIRT, DIRT Rally, F1 és GRID autóversenyzős szériákról ismert Codemasters, a brit céget meg kívánja vásárolni az egyesült államokbeli Take-Two Interactive. A többek közt a Rockstar Games fejlesztőcéget is birtokló holdingvállalat 740 millió fontot fizetne érte, az ajánlatot előzetesen el is fogadta a Codamesters igazgatótanácsa, de még nincs kőbe vésve az üzlet.

Dirt Rally 2.0 Forrás: Codemasters

A Codemasters egy tőzsdén jegyzett cég az Egyesült Királyságban, jelen pillanatban 470 penny (száz penny egy font) a részvényárfolyama, a Take-Two Interactive részvényenként 485 pennyt adna érte, ami nem tűnik túlságosan nagyvonalú ajánlatnak. Ráadásul ebből csak 120 pennyt fizetne pénzben, a maradék 365 pennyt a saját részvényeiben adná át.

Technikailag egyelőre csak szándéknyilatkozat született a két vállalat között az akvizícióról, a Take-Two Interactive illetékesei december elejéig minden további nélkül elállhatnak az üzlettől. A felvásárlás okáról nem nyilatkozott a kiadó, azonban versenyjátékokra szakosodott stúdióval nem rendelkezik, a műfaj népszerűségét tekintve nyilvánvalóan van ráció a hiányosság pótlásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!