Jól kiszúrhatott a gamerekkel az NVIDIA

nvidia geforce rtx videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070
Vágólapra másolva!
Titokban rengeteg videokártyát adhatott el közvetlenül a kriptobányászoknak.
Vágólapra másolva!

Még a jövő év első felében is nehéznek bizonyulhat a gamerek számára az új generációs videokártyák vásárlása, az NVIDIA GeForce RTX 3000 és az AMD Radeon RX 6000 szériás modellekből is óriási a termékhiány. Az RBC Capital Markets elemzője meglepő állítással rukkolt elő a helyzet kapcsán: az NVIDIA fű alatt óriási mennyiségű videokártyát értékesíthetett közvetlenül az Ethereum kriptovalutát bányászóknak, ezzel alaposan kitolva az újdonságait megvenni kívánó játékosokkal.

NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070 Forrás: NVIDIA

Az NVIDIA idei harmadik negyedéves üzleti beszámolójából kibogarászott információk alapján úgy tűnik, hogy a GeForce videokártyák által generált 2,27 milliárd dolláros bevételből olyan 175 millió dollár közvetlenül a bányászoknak való értékesítésből származott. Ugyan nem olcsóak GeForce RTX 3000 videokártyák, de az összegből ítélve több százezer papíron a gamereknek szánt kártyához férhettek hozzá a bányászok.

Hírünk írásáig az NVIDIA nem kommentálta az elemző beszámolóját, azonban anyagi okból érthető volna ez a fajta üzletelés: a bányászoknak való közvetlen értékesítéssel rövid idő alatt és kevés kellemetlenséggel nagyon sok pénzt lehetne bevonni a felvevőpiacról.

Az elemző szerint az AMD Radeon RX 6000 modellek hiányában nem játszanak jelentős szerepet a kriptobányászok, mivel specifikusan az Ethereum bányászatában sokkal gyengébb ár-érték arányt tudnak felmutatni, így ilyen célra erősen limitált az irántuk való érdeklődés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!