A Telekom felgyorsítja az otthoni hálózatokat is

Telekom, WiFi 6, Mesh, deco
A Wi-Fi 6 az otthoni hálózatok legújabb generációja.
Vágólapra másolva!
A minőségi, megbízható internet már szinte nélkülözhetetlen része egy háztartásnak. De nem elég a gyors szolgáltatás, fontos, hogy azt az otthoni számítógépek, és egyéb, Internetre csatlakoztatott eszközök is elérjék. Ezért jó hír, hogy a Telekom kínálatában mostantól elérhetők a 6. generációs, Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amik gyorsabb, stabilabb vezeték nélküli hálózati kapcsolatot biztosítanak.
Vágólapra másolva!

A vállalat idén áprilisban indította el kereskedelmi 5G szolgáltatását, amely mostanra Budapest és Budaörs mellett már 21 Balaton parti településen, valamint öt megyeszékhelyen (Zalaegerszeg, Debrecen, Szeged, Kecskemét és Szombathely) kínál gigabites sebességű mobilnetet* a Telekom-felhasználóknak. Vezetékes oldalon pedig első magyarországi szolgáltatóként teszi elérhetővé ügyfelei számára a Wi-Fi 6 szabványt biztosító eszközöket.

A Wi-Fi 6-nak köszönhető kisebb késleltetés révén javulhat a nagy felbontású videók minősége, biztos internetkapcsolat alapozza meg az otthoni munkát, a digitális oktatást és tanulást, ha pedig eljön a kikapcsolódás ideje, javulhat az online játékélmény is.

Bár egyre több újonnan megjelenő okostelefon és laptop is rendelkezik Wi-Fi 6 képességgel, az új technológia nem igényli a meglévő eszközök cseréjét; ugyanis a Telekom új Wi-Fi 6-os routerei kompatibilisek a korábbi szabványú készülékekkel is, ráadásul energiatakarékos megoldásaik révén jobban kímélik a laptopok, az okostelefonok és a táblagépek akkumulátorát.

A Wi-Fi 6 az otthoni hálózatok legújabb generációja. Forrás: Origo

A Wi-Fi 6 újdonságaival a Telekom ügyfelei kezdetben kétféle eszközön keresztül találkozhatnak. Optikai hálózaton azok az új előfizetők vehetik igénybe, akik a legmagasabb maximális letöltési sebességű internet csomagokat (Gigaerős Net 1000/1000 vagy Gigaerős Net 2000/1000) választják, illetve meglévő internet-előfizetőként alacsonyabb maximális letöltési sebességet tartalmazó csomagokból a Gigaerős Net 1000/1000 és a Gigaerős Net 2000/1000 díjcsomagokra váltanak. A másik lehetőség pedig a Telekom Wi-Fi Extra szolgáltatás keretében megjelenő, új Wi-Fi 6 képes mesh eszközök megrendelése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!