Kiszivároghatott a Watch Dogs: Legion forráskódja

watch dogs legion videojáték
Watch Dogs: Legion
Vágólapra másolva!
Egy bűnbanda zsarolni próbálta az adatokkal az Ubisoftot.
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a zsarolásos kibertámadások, az Egregor nevű bűnbanda még októberben jelentette be a sötét weben, hogy a Crytek és az Ubisoft játékfejlesztőktől is jelentős mennyiségű információt lopott ki. Az előbbi esetében egy zsarolóprogramot sikerült telepíttetnie, amely nemcsak titkosította a cég belső hálózatán lévő egyes adatokat, de el is küldte azokat a bandának. Fizetség hiányában az Egregor publikálta az információkat, ebből a szivárgásból hallottunk először a Crysis Nextről.

Watch Dogs: Legion Forrás: Ubisoft

Ez csak a kezdet volt, az Egrogor szerint az Ubisoftot klasszikusabb módon sikerült meghackelnie, ransomware kártevőt sem használt az esetében, viszont kilopta a napokban megjelent Watch Dogs: Legion forráskódját. A banda azt követelte a cégtől, hogy lépjen vele kapcsolatba a váltságdíjról való tárgyalás érdekében, különben kiszivárogtatja az adatokat.

A jelek szerint ez nem történt meg, így a banda fájlmegosztó portálokon elérhetővé tette az 558 GB méretű archívumot. Amennyiben valódi a szivárogtatás, akkor a puszta forráskód mellett minden bizonnyal a hackeres játék rengeteg adatállománya is elérhetővé vált az interneten. Ez nem hangzik jól, de realisztikusan nem a világ vége az Ubisoft számára, esetleg a játék feltörését vagy moddolását könnyítheti meg a szivárgás. Viszont személyes adatok és jelszavak is lehetnek az archívumban, talán ezek jelenthetik a legnagyobb gyakorlati problémát.

Az Ubisoft annyit reagált a fejleményre, hogy vizsgálja a „potenciális adatbiztonsági incidenst".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!