Leállította a Cyberpunk 2077 forgalmazását a Sony

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Akik már megvették, azok továbbra is játszhatnak vele PlayStationön.
Vágólapra másolva!

Legjobb tudomásunk szerint precedens nélküli lépést tett a Sony, egy héttel a piacra kerülését követően felfüggesztette a Cyberpunk 2077 digitális forgalmazását a konzoljain. A játék nem vehető meg a PlayStation boltjában, jelenleg még a címére keresve sem hozható be a termékoldala. A Sony ezen a linken kérdés nélküli pénzvisszafizetést kínál a terméket a PlayStation Store-ban megvásároltaknak.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

A lépés oka, hogy a Cyberpunk 2077 általánosságban véve irtózatosan bugos, ráadásul az előző generációs konzolokon, különösen az alap PlayStation 4-en borzasztó sebességgel fut.

A CD Projekt már elnézést kért az ügyben, maga is pénzvisszatérítést ajánlott az erre igényt tartó konzolokosoknak. Elméletileg a napokban még jön egy gyorsjavítás a játékhoz, utána pedig januárban és a februárban is tervbe van véve egy-egy gigaméretű javítás, a remények szerint ezek nagyjából korrekt állapotba hozzák majd a terméket az előző generációs konzolokon.

A lengyel fejlesztőcéget nem érte meglepetésként, hogy a Sony eltüntette a PlayStation Store-ból a Cyberpunk 2077-et, a fejleményre reagáló bejelentése szerint csak átmenetileg szűnt meg az áruházban való listázása. Tájékoztatása alapján a digitális kiadását már megvásároltak továbbra is játszhatnak vele, akik pedig a hibái ellenére megvennék a közeljövőben, azoknak bolti dobozos változatot kell keresniük belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!