Felpörgött az Intel processzorok hamisítása

hamis intel core processzor
Ránézésre is akad néhány hamisításra utaló jel a terméken
Vágólapra másolva!
Még az Amazonon is árulják a működésképtelen utánzatokat.
Vágólapra másolva!

A csalók bármit hajlandóak hamisítani, természetesen az asztali számítógépekbe szánt központi egységek sem képeznek kivételt a szabály alól. Az Intel kínai kirendeltsége közleményben jelezte, hogy az elmúlt időszakban rendkívül felpörgött a nyolcadik és kilencedik generációs Core termékek hamisítása; a csalók nagy mennyiségben forgalmazzák az internetes piactereken a termékeket, még az Amazonra is jutott belőlük.

Ránézésre is akad néhány hamisításra utaló jel a terméken Forrás: Lau Kin Lam / Facebook

A processzorok hamisításának két típusa van, az Intel szerint mindkettőt ipari méretekben használják a csalók. Az egyik módszer, hogy fognak valamiféle régi processzort, egy matricával átcímkézik, majd beteszik egy eredetinek tűnő dobozba, és már mehet is az online piacterekre.

Nincs semmi a hőterítő sapka alatt Forrás: Lau Kin Lam / Facebook

A másik, ennél bonyolultabb megoldás, hogy az avatatlan szemek számára eredetinek tűnő nyomtatott áramköri lapot gyártanak, majd ráragasztanak egy szintén eredetinek tűnő hőterítő sapkát, ám a sapka alatt semmiféle elektronika sem található.

Maga a processzor hiányzik a termékekből.

Az áldozattá válás elkerülhető a megbízható eladóktól való vásárlással, jelenleg különösen veszélyes ismeretlen és ellenőrizhetetlen személyektől Intel Core processzort venni az interneten.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!