Megkezdte a 2 nm-es chipek fejlesztését a TSMC

Vágólapra másolva!
Ami azt illeti, már a 2 nm-esnél modernebb technológiák kutatása is elindult a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már lehetett tudni, hogy a TSMC 2 nm-es gyártástechnológia és chipek fejlesztésébe kezd hamarosan, illetve, hogy ezeknek a lapkáknak a tényleges gyártása 2024-ben kezdődhet. A Digitimes most arról értesült, hogy a 2 nm-es fejlesztések már elkezdődtek a TSMC-nél.

Forrás: wccftech

Sajnos elég kevés részletet közöltek ezzel kapcsolatban, így további konkrétumok igazából nincsenek is. Annyi bizonyos viszont, hogy már nem csak kutatják a 2 nm-es technológiát, hanem építik is. A kutatás-fejlesztési munkákat innentől kezdve pedig már a 2 nm-esnél modernebb technológiákra koncentrálják. Azt viszont még a szakértők sem tudják biztosan, hogy egyáltalán lehetséges-e a gyártás 1 nm-es eljárással.

2 nm-es processzorok viszont leghamarabb az évtized közepe táján érkezhetnek a piacra, és ami azt illeti, a 3 nm-es gyártósorok is csak 2022-ben indulhatnak be leghamarabb. Igazából még az 5 nm-es chipekre is várnunk kell, az A14 Bionic, az Exynos 1000, a Project Whitechapel és a Zen 4 csak később mutatkozhatnak be és jelenhetnek meg.