Kitolná a fülesei élettartamát az Apple

apple airpods bluetooth headset fülhallgató zene music
Apple AirPods (2019)
Vágólapra másolva!
Megakadályozná az akkujuk szükségtelen túltöltését.
Vágólapra másolva!

A mobileszközökben és egyéb kütyükben lévő akkumulátorok idővel mindenképp elhasználódnak, a használatuk közben folyamatosan csökken a kapacitásuk. A tudomány jelenlegi állása szerint ez ellen nincs mit tenni, viszont vannak töltési praktikák, amelyekkel érdemben kitolható az élettartamuk.

Apple AirPods (2019) Forrás: Apple

Egy ilyen praktikát fog bevezetni az iOS 14 rendszerrel az Apple az AirPods vezeték nélküli fülhallgatóiban. A funkció lényege, hogy a mobilok követni fogják a fülesek használati szokásait, majd a tapasztalt minták alapján le fogják korlátozni a töltésüket úgy, hogy a beépített akkuik

minél kevesebb ideig legyenek 100 százalékos töltöttségen.

Például ha valaki minden este beteszi a töltőbe a füleseiet, de csak reggel kezdi újból használni azokat, akkor a töltő alapvetően csak 80 százalékra tölti majd az akkujaikat, majd bizonyos idővel a használatuk tipikus megkezdése előtt újraindítja a töltést. Ennek köszönhetően mikor a tulajdonosuk reggel használni kezdi a fülhallgatókat, akkor teljes töltöttségen lesznek, azonban időközben jóval kevesebbet álltak 100 százalékon, ezzel pedig kitolható az akkujuk élettartama.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!