Kamerás appot ír a Google Pixel kamerák atyja

Vágólapra másolva!
Marc Levoy az Adobe-nál folytatja, és olyan kamerás appot ír, amit minden androidos felhasználó birtokba vehet majd.
Vágólapra másolva!

Idén távozott a Google-től az a Marc Levoy, akinek alapvetően a Pixel mobilok kiváló képminőségét köszönhetjük. Most kiderült, hogy az Adobe-nál folytatja a pályyafutását, és arról is tudni már, hogy nem tűnik el valamelyik projekt mögött. Éppen ellenkezőleg: egy univerzális kameraappot fejleszt majd, olyat, amit minden androidos felhasználó birtokba vehet. A találgatások szerint akár az is elképzelhető, hogy a Google képi algoritmusaihoz hasonlót adna mindenkinek a kezébe.

Forrás: geektechonline

Levoy és csapata a Google-nél olyan kamerás funkciókat rakott össze, mint a HDR+ algoritmus, a Night Sight éjjeli mód vagy az asztrofotózás funkció. Mindegyik a színfalak mögött dolgozta fel a kész fotókat több kép és korrekció segítségével.

Levoy a tudását most szélesebb körben is kamatoztathatja, és akár közel minden androidos mobil kamerájából kihozhat többet az Adobe segítségével. Sajnos azonban tény, hogy az androidos mezőnyben a külsős kameraalkalmazások nem kötődhetnek olyan mértékben a hardverhez, mint a gyári megoldások. Vagyis Levoy nem áll könnyű feladat előtt, ha tényleg a Pixel-szerű varázslatot tenné szélesebb körben elérhetővé.