Mechanikus zoomlencsét fontolgathat a Huawei

Vágólapra másolva!
A komoly fényképezőgépekről ismerős, mechanikus zoomlencse kerülhet a következő Huawei csúcsmobil hátlapjára.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok piacán a gyártók a prémium mobilokkal jelenleg azt próbálják elérni, hogy a mobilfotózás kicsit olyan jegyekkel bírjon, mint ami a DSLR fényképezőgépekre jellemző. Persze a sok megapixel, a kicsi fókuszterület és a mesterséges intelligenciára építő algoritmusok, túlszaturálás még sok marketing sem mellett nyűgözi majd le az igazi fotósokat. A periszkópalapú zoomkamera annál érdekesebb fejlesztés volt, és a jelek szerint a Huawei érdekes folytatásban gondolkozik.

Forrás: tigerleaks

Az Európai Unió szabadalmi hivatala nemrég egy olyan szabadalmat hagyott jóvá, amelyben a Huawei egy szokatlan hátlapi kamerarendszert fontolgat. A többlencsés kameraszigetből ugyanis egyből kitűnik egy hatalmas lencse, ami képes lesz kiemelkedni, majd visszahúzódni a hátlapba. Vagyis olyan mechanikus zoomlencsét kaphatunk az egyik jövőbeli csúcsmobilban, mint ami a komolyabb fényképezgépek világából lehet ismerős.

A szabadalom létezése persze nem garantálja a technológia gyakorlatba való átültetését, azonban mindenképp érdekes, hogy milyen irányokat fontolgatnak a mobilfotózás továbbfejlesztésére a gyártók.