A Foxconn szerint már nem Kína a világ gyártási központja

Vágólapra másolva!
Egyre kevesebben akarnak a kínai gyártástól függeni, erről beszélt a Foxconn vezére is nemrég.
Vágólapra másolva!

Nem csillapodik az Amerika és Kína közötti kereskedelmi háború, amelynek egyre több tech cég ihatja meg a levét. Kína régóta a globális központja a technológiai gyártásnak, azonban politikai okokból egyre nehézkesebb a vállalatok számára a kínai gyártás. Az Apple-ről most derült ki, hogy szépen lassan Vietnamba költöztetné az iPhone-gyártást, eközben pedig a Foxconn elnöke, Young Liu azt nyilatkozta, hogy Kína többé már nem a világ gyártási központja, az a korszak véget ért.

Forrás: foxconn

A Foxconn a legnagyobb mobil-, tablet-, konzol- és PC-gyártó a világon, így ha az elnöke mond valamit, arra sokan figyelnek. Az Apple fő partnere is a Foxconn, de a Microsoft, Sony, Dell, Nintendo szintén. A Foxconn gyártási kapacitásának 30 százaléka származik Kínán kívülről, és továbbra is igyekeznek egyéb országokban terjeszkedni.

Azt azért leszögezték, hogy Kína továbbra is fontos szerepet játszik a terveikben, de a jövőben nem kap annyira központi szerepet. A világjárvány egyébként a Foxconnt is megviselte, de hamar talpra állt belőle az óriás, most pedig nem hajlandó tétlenül kivárni, hogy mire jutnak a politikai vezetők.