Ingyenes marad a prémium Google Meet

google meet
Google Meet
Vágólapra másolva!
Eredetileg október elejétől fizetni kellett volna az órásnál hosszabb konferenciákért.
Vágólapra másolva!

Folytatja a piac váratlanul meghatározó szereplőjévé vált Zoommal való harcot a Google, az elmúlt hónapokban a böngészős és okostelefonos Gmailbe beintegrált Meet videocsevegője jó ideig teljesen ingyenes marad. Az eredeti terv az volt, hogy az ingyenes felhasználók esetében a cég október elsejétől 60 percre limitálta volna a videocsevegések maximum hosszát, így akik megszakítások nélkül szerettek volna hosszabb videokonferenciákat folytatni, azoknak fizetniük kellett volna a lehetőségért.

A Google Meetért felelős termékmenedzser most bejelentette, hogy a fizetőssé tétel egyelőre nem fog megtörténni, 2021. március 31-ig garantáltan megkötések nélkül lesz használható a szolgáltatás.

Állítása szerint ezzel a lépéssel a Google segíteni kívánja azokat, akik a Meet segítségével tartják a kapcsolatot a barátaikkal és a szeretteikkel, főleg mivel gyorsan közeledik az ünnepi szezon, és előreláthatóan a vártnál jóval kevesebben kívánnak vagy tudnak majd hazautazni a családtagjaikhoz az ilyenkor szokásos összejövetelekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!