Három hét múlva történik majd meg az átállás.

Új nevet kap a Microsoft előfizetési díjért cserébe használható irodai programcsomagja, az április 21-én megjelenő következő változatát Office 365 helyett már Microsoft 365 néven érhetik majd el a fogyasztók és a vállalkozások. A vállalat szerint a névváltás oka, hogy a mesterséges intelligenciára épülő funkcióknak köszönhetően a csomagban lévő szoftverek „munkahelyi és életvezetési tanácsadókká" váltak.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Mario Tama

Túlságosan sok gyakorlati jelentősége persze nincs a névváltásnak, csak arról van szó, hogy a cégek mellett a Microsoft egyre inkább szeretné rávenni az otthoni felhasználókat is a csomagra való előfizetésre, így

reszelni próbál annak az imázsán.

A névváltással együtt új funkciókat is kap a csomag, a World és a böngészős változata például angol, spanyol, francia és német nyelveken már nem csak a helyesírást próbálja ellenőrizni, de javaslatot tesz majd a stílusosabb fogalmazásra is, ezzel növelve a szöveg érthetőségét és minőségét.

Érdekes, hogy a prezentációkba és egyéb dokumentumokba illusztrációkat keresők a Getty Images nyolcezer képe közül válogathatnak majd, a PowerPoint pedig angol nyelven képes lesz elemezni az előadók hangját a stílustanácsok osztogatása érdekében, például szólhat a hadarásról és az őzésről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!